Katedra Nyelviskola - sikeres nyelvtanulás, sikeres élet

Sikeresnek lenni a 21. században nyelvtudás nélkül nem lehetséges. Iskolánk 1990-ben azt a célt tűzte maga elé, hogy a lehető legtöbben lehessenek ebben az országban sikeres emberek. Azóta piacvezetővé vált iskolánk többszázezer embert segített hozzá a sikeres élet alapját képező valóban használható nyelvtudáshoz.

Iskolánk hitvallása szerint a sikeres nyelvtanuláshoz

  • motivált, munkájukra büszke, kiválóan képzett nyelvtanárokra
  • sok százezer embernél sikeres oktatási módszerekre
  • színvonalas oktatótermekre
  • az oktatási célt szolgáló technikai eszközökre
  • modern tananyagokra
  • és Rád, tanulni akaró nyelvtanulóra van mindössze szükség

Nem hiszünk azokban a módszerekben, amelyek néhány hét alatt csodákat ígérnek, ahol alva / pihenve lehet tanulni, ahol gépek tanítanak.

A mi hitünk szerint a Te motivációd a mi diplomás és gyakorlott tanárunk tudásával kölcsönhatásba kerülve vezet el a sikerhez.

A cél eléréséhez szükséges órák száma adott, a cél eléréséhez szükséges idő Rajtad múlik: ha több időd van a tanulásra, gyorsabban érhetsz az utad végére, ha kevesebb, akkor lassabban.

Ha tényleg tudásra vágysz, akkor Te már készen állsz a sikerre és nem kell mást tenned, csak ránk bízni magad és engedni, hogy végigvezessünk azon a hosszú, buktatóktól sem mentes úton, amelynek a végén a kívánt nyelvtudás, és ezen keresztül a sikeres élet vár!

Iskolánk sikereit mások is elismerték

többször lett Superbrands díjas, illetve Magyar Brands díjas iskola.

Áraink

Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindazok a feltételeket, amelyeket fontosnak tartunk (és reményeink szerint Te is fontosnak tartasz), folyamatosan és magas színvonalon biztosítani tudjuk számodra. Áraink kialakításakor a másik vezérelvünk, hogy azok az átlagos keresetűek számára is megfizethetőek maradjanak.

Olcsóbb nyelviskolát biztos találsz, de ne feledd, hogy a nem megfelelően megválasztott iskolába fektetett pénz és idő elvész, mert nem lesz belőle használható nyelvtudás, nem jön létre a sikeres élet alapja!

Magunkról

Iskolánk Talentum Nyelvstúdió néven jött létre 2001-ben, mint magánvállalkozás azzal a kifejezett céllal, hogy a lakossági és vállalati igényeket követve általános nyelvi kurzusokat kínáljon nyelvvizsga-felkészítéssel kombinálva.

A növekvő igényt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2001/ 2002 tanévben már egy irodaépületben folytathattuk tevékenységünket német és angol nyelvi csoportjainkkal. A hasonló jellegű tanfolyamokra való jelentkezők száma évről évre nőtt és 2004- re átléptük a 600 főt.

Vizsgaeredményeink folyamatosan arról tanúskodtak, hogy tanulóink igényes szolgáltatást, személyes törődést és színvonalas oktatói tapasztalatot kaphattak a felkészítések során.

2005-től egy belvárosi polgári épületben működünk és szolgáljuk ki tanulóink igényeit. Minőségi módon felszerelt oktatótermeink, és a családias hangulat az eredményes munkát szolgálják.

2005-ben vált iskolánk akkreditált intézménnyé, amely hamarosan két nyelvi programot is akkreditáltatott német és angol nyelven. Az állami minősítés további elismertséget jelentett a piaci szereplők szemében és egyre több cég bízta hallgatói képzését iskolánkra. 2007-2012 között az OXFORD angol nyelvkönyvkiadó regionális képviselői is voltunk. Ez a tevékenység a kiadó könyveinek mélyreható ismeretét eredményezi, ez pedig a hatékonyságot növeli munkánk során.

A Katedra Hálózathoz való csatlakozásunkat 2007-ben az az igény motiválta, hogy egy olyan szakmai műhely részévé váljunk, amely múltjával méltán vívta ki magának a vezető helyet. A Hálózat tagjai elkötelezetten munkálkodnak a színvonalas hazai nyelvoktatás meghonosításán, széleskörű nyelvi szolgáltatásokkal pedig szinte minden igényt képesek kielégíteni. A Hálózat részeként kétség nélkül állíthatjuk, hogy az eddig követett elveink még hangsúlyosabb módon jelennek majd meg mind a lakosság, mind a cégek életében, hiszen a Katedra név mindig is egyet jelentett a színvonalas és megfizethető nyelvtanulással és ez által lett mindenki iskolája.

Iskolánk szolgáltatási spektruma 2009-ben kibővült két nyelvvizsgarendszer vizsgáinak helyi szervezésével. A TELC és ITK-Origó vizsgák Magyarország élmezőnyébe tartoznak elismertség szempontjából. Felkészítő tanfolyamaink hatékonyságát növeli az a tény, hogy több felkészítő tanárunk rendelkezik a vizsgáztatói és vizsgafelkészítői jogosultsággal.

A város meghatározó magániskolájaként büszkén állíthatjuk, hogy általános, céges, csoportos és privát tanfolyamainkra valamint nyelvvizsgáinkra 2013-ban nagyobb az érdeklődés, mint valaha ezért az Önt is szeretettel várjuk nyelviskolánkban.

Minőségpolitika

 

 

„Mint a helyi nyelvoktatási piac szereplője, a Talentum Nyelviskola Kaposvár Kft. stratégiája szellemében a színvonalas szolgáltatás elkötelezettjeként segíti ügyfeleit a nyelvi kommunikációban minőségi nyelvoktatással, fordítással és tolmácsolással. Cégünk jelmondata, a

"KATEDRA Nyelviskola – mindenki iskolája"

több, mint egyszerű cél. Ez egy küldetés nyelviskolánk számára, amely visszatükrözi cégünk azon szándékát, hogy olyan innovatív termékeket és szolgáltatásokat biztosítson ügyfelei számára, amelyek ténylegesen segíti őket a világon mindenütt, önmaguk és mások megértésében.”

 

E célok megvalósítása érdekében a

KATEDRA Kaposvár - Talentum Nyelviskola Kaposvár Kft.

olyan minőségbiztosítási rendszert működtet, amelynek alapelvei:

 

·        a megrendelői igények gondos és részletes megismerésén alapuló, “testre szabott” készségfejlesztő programokkal segíti a kívánt nyelvi szint elérését,

·        biztosítja, hogy a tanárok számára a nyelviskola által elfogadott és jóváhagyott módszereket tartalmazó könyvek és technikai eszközök álljanak a rendelkezésre,

·        intézményünk szervezeti egységei és alkalmazottai kivétel nélkül elkötelezettek és felelősséggel tartoznak a minőségbiztosítási rendszer működése iránt,

·        rendszerünk arra késztet, hogy kizárólag minősített nyelvtanárokkal dolgozzunk, akiknek birtokában van mindaz a módszertani ismeret és alkalmazási képesség, amely az elvárt nyelvi szint eléréséhez szükséges,

·        az oktatás helyszínének körültekintő meghatározásával biztosítja a zavartalan tanuláshoz szükséges környezeti feltételeket,

·        állandó szakmai felügyeletével és éves felülvizsgálattal időben figyelmeztet bennünket az alkalmazott módszerek és eszközök, valamint a tananyag folyamatos tökéletesítésére,

·        időben érzékeli az egyes hallgatók nem megfelelő előrehaladását, vagy a nem kellően hatékony tanári módszereket és segít megelőzni a tanulmányi célokat veszélyeztető problémák kialakulását,

·        köszönetet mond mindazoknak a megrendelőinknek és hallgatóinknak akik figyelmeztetnek hiányosságainkra és észrevételeikkel segítenek bennünket módszereink fejlesztésében. Ennek elősegítésére képzésben résztvevőinket tanfolyamonként ismétlődő kérdőíves visszajelzésekre kérjük, ezáltal bevonva őket a minőségbiztosítás megvalósításába.

 

Mindannyiunknak elkötelezetteknek kell lennünk a magas minőségi színvonalú oktatás mellett. Jelen minőségpolitikai nyilatkozatunkban foglalt alapelveket évente külső- és belső önértékelések keretében kísérjük figyelemmel, és vizsgáljuk felül. Mi személy szerint hisszük és valljuk, hogy a hibátlanságra való törekvés állandó késztetés a cselekvésre, amely hosszú távon képessé tesz bennünket arra, hogy elérjük közös és egyéni céljainkat. Ezért mindenkit arra ösztönzünk, hogy odaadó és lelkiismeretes munkával oktasson és legyen büszke az elért eredményekre.

 

 

 

 

Kaposvár, 2014. március 1.

 

 

Vadász Péterné

    tulajdonos

 

Minőségi és mennyiségi mutatók

Angol nyelvi képzés (E-0000305/2014/C001)

Lemorzsolódás (2016): 0 %

Átlagos elégedettség (10-es skálán, 2016.): 9,35

 

Német nyelvi képzés (E-000305/2014/C002)

Lemorzsolódás (2016): 0 %

Átlagos elégedettség (10-es skálán, 2016.): 7.55

Kapcsolat

Kövess minket

Vélemények

"Azért szeretek ide járni mert itt nagyon kedves, barátságos és segítőkész mindenki. Az órák nagyon jó hangulatban telnek és persze mindenki számíthat segítségre ha nem ért valamit.

„A nyelviskolát barátnőm ajánlotta, mert tavaly ő is a Katedrába járt és neki bevált, sikeres nyelvvizsgát tett.

„Immáron a hetedik alkalommal veszek részt a képzésen. Nagyon jól érzem magam az órákon. A tanárnő oktatása számomra érthető, ezenkívül türelmes és segítőkész is.

"Nagyon korrekt, pontos tájékoztatásban volt részem, illetve az órák minősége is sok tanulási lehetőséget biztosított számomra. Nagyon bízom benne, hogy sikerült az LCCI nyelvvizsgát letennem. 

"A Katedra Nyelviskola nagyon családias légkört teremt illetve a tanárok alaposan felkészültek az órákra és a maximumot nyújtják a diákok számára!

"Aranyosak és segítőkészek a tanárok, a diákokkal együtt. Amióta ide járok jobban tudok a külföldi ismerőseimmel beszélgetni."

"Az én véleményem a Katedra iskoláról abszolút pozitív. Nagyon szeretek ide járni tanulni, a csoport fantasztikus, nagyon jól érzem magam minden alkalommal.

"Nagyon jó tanárom van! Még nem régen kezdtem, de számomra már az siker, hogy nagyon megszerettem az angol nyelvet és örömmel tanulom és készülök fel."

"A Katedrában lehetőségem volt kis csoportban tanulni, ami számomra versenyhelyzetet teremtett és motivált. Tudtuk egymást biztatni és együtt tanulni ha szükséges volt.

"Jó tanárom volt, a rendelkezésre álló tananyag megfelelő volt, minden kérdésemre választ kaptam, mindenki nagyon segítőkész volt és szerettem a kis csapat tagjait, akikkel együtt tanultam.