Katedra Nyelviskola Kaposvár

7400
Kaposvár, Ezredév u. 22.
(a Somssich és az Ezredév utca sarkán)
Telefonszám: 
82/412-127
30/642-2007
Nyitva tartás: 
Hétfő-Csütörtök: 9-12, 13-16:30, Péntek: 9-12, 13-15, Szombaton zárva
TV
DVD - videó
Audió berendezés
Internet
Automata

Nyelviskolánk általános, üzleti és vizsgafelkészítő tanfolyamokat szervez minden korosztály számára egyéni és csoportos formában.

A nyelvoktatás mellett több éves tapasztalattal rendelkezünk nyelvvizsgáztatás terén is, de a könyveladás, fordítás is a mindennapi tevékenységünk része.

Ha idegennyelvvel kapcsolatban van szükséged segítségre, fordulj hozzánk bizalommal.

Oktatott nyelvek csoportos képzéseken: 
angol
német
olasz
francia
spanyol
Oktatott nyelvek egyéni képzéseken: 
angol
német
olasz
francia
spanyol
Galéria: 

Iskolánk Talentum Nyelvstúdió néven jött létre 2001-ben, mint magánvállalkozás azzal a kifejezett céllal, hogy a lakossági és vállalati igényeket követve általános nyelvi kurzusokat kínáljon nyelvvizsga-felkészítéssel kombinálva.

A növekvő igényt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2001/ 2002 tanévben már egy irodaépületben folytathattuk tevékenységünket német és angol nyelvi csoportjainkkal. A hasonló jellegű tanfolyamokra való jelentkezők száma évről évre nőtt és 2004- re átléptük a 600 főt.

Vizsgaeredményeink folyamatosan arról tanúskodtak, hogy tanulóink igényes szolgáltatást, személyes törődést és színvonalas oktatói tapasztalatot kaphattak a felkészítések során.

2005-től egy belvárosi polgári épületben működünk és szolgáljuk ki tanulóink igényeit. Minőségi módon felszerelt oktatótermeink, és a családias hangulat az eredményes munkát szolgálják.

2005-ben vált iskolánk akkreditált intézménnyé, amely hamarosan két nyelvi programot is akkreditáltatott német és angol nyelven. Az állami minősítés további elismertséget jelentett a piaci szereplők szemében és egyre több cég bízta hallgatói képzését iskolánkra. 2007-2012 között az OXFORD angol nyelvkönyvkiadó regionális képviselői is voltunk. Ez a tevékenység a kiadó könyveinek mélyreható ismeretét eredményezi, ez pedig a hatékonyságot növeli munkánk során.

A Katedra Hálózathoz való csatlakozásunkat 2007-ben az az igény motiválta, hogy egy olyan szakmai műhely részévé váljunk, amely múltjával méltán vívta ki magának a vezető helyet. A Hálózat tagjai elkötelezetten munkálkodnak a színvonalas hazai nyelvoktatás meghonosításán, széleskörű nyelvi szolgáltatásokkal pedig szinte minden igényt képesek kielégíteni. A Hálózat részeként kétség nélkül állíthatjuk, hogy az eddig követett elveink még hangsúlyosabb módon jelennek majd meg mind a lakosság, mind a cégek életében, hiszen a Katedra név mindig is egyet jelentett a színvonalas és megfizethető nyelvtanulással és ez által lett mindenki iskolája.

Iskolánk szolgáltatási spektruma 2009-ben kibővült két nyelvvizsgarendszer vizsgáinak helyi szervezésével. A TELC és ITK-Origó vizsgák Magyarország élmezőnyébe tartoznak elismertség szempontjából. Felkészítő tanfolyamaink hatékonyságát növeli az a tény, hogy több felkészítő tanárunk rendelkezik a vizsgáztatói és vizsgafelkészítői jogosultsággal.

A város meghatározó magániskolájaként büszkén állíthatjuk, hogy általános, céges, csoportos és privát tanfolyamainkra valamint nyelvvizsgáinkra 2013-ban nagyobb az érdeklődés, mint valaha ezért az Önt is szeretettel várjuk nyelviskolánkban.

Minőségpolitika

 

 

„Mint a helyi nyelvoktatási piac szereplője, a Talentum Nyelviskola Kaposvár Kft. stratégiája szellemében a színvonalas szolgáltatás elkötelezettjeként segíti ügyfeleit a nyelvi kommunikációban minőségi nyelvoktatással, fordítással és tolmácsolással. Cégünk jelmondata, a

"KATEDRA Nyelviskola – mindenki iskolája"

több, mint egyszerű cél. Ez egy küldetés nyelviskolánk számára, amely visszatükrözi cégünk azon szándékát, hogy olyan innovatív termékeket és szolgáltatásokat biztosítson ügyfelei számára, amelyek ténylegesen segíti őket a világon mindenütt, önmaguk és mások megértésében.”

 

E célok megvalósítása érdekében a

KATEDRA Kaposvár - Talentum Nyelviskola Kaposvár Kft.

olyan minőségbiztosítási rendszert működtet, amelynek alapelvei:

 

·        a megrendelői igények gondos és részletes megismerésén alapuló, “testre szabott” készségfejlesztő programokkal segíti a kívánt nyelvi szint elérését,

·        biztosítja, hogy a tanárok számára a nyelviskola által elfogadott és jóváhagyott módszereket tartalmazó könyvek és technikai eszközök álljanak a rendelkezésre,

·        intézményünk szervezeti egységei és alkalmazottai kivétel nélkül elkötelezettek és felelősséggel tartoznak a minőségbiztosítási rendszer működése iránt,

·        rendszerünk arra késztet, hogy kizárólag minősített nyelvtanárokkal dolgozzunk, akiknek birtokában van mindaz a módszertani ismeret és alkalmazási képesség, amely az elvárt nyelvi szint eléréséhez szükséges,

·        az oktatás helyszínének körültekintő meghatározásával biztosítja a zavartalan tanuláshoz szükséges környezeti feltételeket,

·        állandó szakmai felügyeletével és éves felülvizsgálattal időben figyelmeztet bennünket az alkalmazott módszerek és eszközök, valamint a tananyag folyamatos tökéletesítésére,

·        időben érzékeli az egyes hallgatók nem megfelelő előrehaladását, vagy a nem kellően hatékony tanári módszereket és segít megelőzni a tanulmányi célokat veszélyeztető problémák kialakulását,

·        köszönetet mond mindazoknak a megrendelőinknek és hallgatóinknak akik figyelmeztetnek hiányosságainkra és észrevételeikkel segítenek bennünket módszereink fejlesztésében. Ennek elősegítésére képzésben résztvevőinket tanfolyamonként ismétlődő kérdőíves visszajelzésekre kérjük, ezáltal bevonva őket a minőségbiztosítás megvalósításába.

 

Mindannyiunknak elkötelezetteknek kell lennünk a magas minőségi színvonalú oktatás mellett. Jelen minőségpolitikai nyilatkozatunkban foglalt alapelveket évente külső- és belső önértékelések keretében kísérjük figyelemmel, és vizsgáljuk felül. Mi személy szerint hisszük és valljuk, hogy a hibátlanságra való törekvés állandó késztetés a cselekvésre, amely hosszú távon képessé tesz bennünket arra, hogy elérjük közös és egyéni céljainkat. Ezért mindenkit arra ösztönzünk, hogy odaadó és lelkiismeretes munkával oktasson és legyen büszke az elért eredményekre.

 

 

 

 

Kaposvár, 2014. március 1.

 

 

Vadász Péterné

    tulajdonos

 

Nyelvtanári gárdánk diplomás oktatókból áll, akik a közoktatásban és a felnőttképzésben is nagy tapasztalattal rendelkeznek. Emellett többen több éves vizsgafekészítői tudásuk és vizsgáztatói jogosultságuk garantálja az eredményes vizsgafelkészítést.

Akkreditált programjaink teljesítésének feltétele, hogy minősítő kritériumoknak is megfeleljenek kollégáink, ezért óralátogatásokkal és képzésekkel igyekszünk visszajelezni munkájukkal kapcsolatban. Elsődleges szempontnak tekintjük a kommunikatív módszer alkalmazását, minden készség kiegyensúlyozott fejlesztését, fokozatosság elvét az órákon. Nagy hangsúlyt teszünk a szereplési lehetőség biztosítására, a tanultak gyakorlati alkalmazására és számonkérésére.

 

2001 Talentum Nyelvstúdió alapítása

2005 Intézményakkreditáció

2005 Angol és német programakkreditáció

2007 Csatlakozás a Katedra Hálózathoz Katedra Nyelviskola Kaposvár néven

2007 Oxford University Press képviseleti tevékenység elkezdése

2009 Intézményakkreditáció megújítása

2009 ITK-Origó és TELC vizsgarendszerek vizsgahelyévé válása

2011 Angol és német programakkreditáció megújítása

Kapcsolat

Kövess minket

Vélemények

"Jó tanárom volt, a rendelkezésre álló tananyag megfelelő volt, minden kérdésemre választ kaptam, mindenki nagyon segítőkész volt és szerettem a kis csapat tagjait, akikkel együtt tanultam.

"A színvonal megfelelő, minden eszköz és tényező adott a sikeres tanulmányokhoz, a tanárok megfelelően felkészültek, és pontosan tudják, hogyan készíthetik fel legjobban diákjaikat a közelgő megmér

„Manapság elengedhetetlen, hogy beszéljünk legalább egy idegen nyelvet. Ha ilyen céljaid eléréséhez színvonalas oktatást, ugyanakkor kellemes légkört szeretnél, akkor a KATEDRA a neked való hely.

„Minden ember számára fontos lehet az idegen nyelv tanulása. Úgy érzem a Katedra Nyelviskolában kitűnő munka folyik. A légkör barátságos, a tanárok jól képzettek.

"A Katedrában lehetőségem volt kis csoportban tanulni, ami számomra versenyhelyzetet teremtett és motivált. Tudtuk egymást biztatni és együtt tanulni ha szükséges volt.

"A saját tempónkban haladhatunk a tanulmányainkban. 4 hónap alatt többet tanultam, mint a középiskolában. "

"Nagyon meg vagyok elégedve a Katedra iskolával. Az Interneten, a honlapon megfelelő a tájékoztatás. Az e-mail címemre folyamatosan kapom az információkat.

"Azért a Katedrát választottam, mert a lakóhelyemhez közel, jól megközelithető helyen van és jó a hírneve. Valóban jók a tanárok, és az árak is.

"Nagyon kellemes volt a légkör, odafigyeltek rám, nyelvtanáromat is csak dicsérni tudom.

"Azért választottam a Katedrát, mert hallottam, hogy nagyon jók az eredmények és a felkészülést támogató tanárok. Nagyon jó volt a csapat, az oktató és a tanfolyamszervező.